News & Events

Björndansen blir Hollywoodfilm

May 3, 2014

Historien om Militärligan blir Hollywoodfilm. Dreamworks har köpt rättigheterna till Roslund & Thunbergs roman Björndansen som utkommer nu i maj.

bok_rak_med28 maj utkommer Anders Roslunds och Stefan Thunbergs roman Björndansen. En roman om Militärligan – den mest hänsynslösa och mest uppfinningsrika liga vi har sett i Sverige, men också en roman om en familj och om broderskärlek.

Nu har boken även fångat Hollywoods intresse och innan den ens finns ute i bokhandeln har Steven Spielbergs filmbolag DreamWorks köpt rättigheterna till romanen. Salomonsson Agency står bakom affären.

– Vi golvades helt av att den var inspirerad av verkliga händelser. Det är en otroligt spännande bok som kommer att bli en häftig film, säger Dreamworks produktionschef Holly Bario i ett pressmeddelande.

Björndansen är Anders Roslund och Stefan Thunbergs första gemensamma roman. Anders Roslund har tidigare skrivit flera bästäljande kriminalromaner på Piratförlaget tillsammans med Börge Hellström. Stefan Thunberg är manusförfattare och står bland annat bakom Jägarna 2. Han är också den fjärde brodern som inte deltog i den serie bankrån som Militärligan genomförde och som romanen är baserad på.

Björndansen utkommer i Sverige 28 maj.